Pridať recept

Syrové krokety

ingrediencie

400 g
topený syr
4 ks
vaječný bielok
2 ks
vaječný žĺtok
60 g
strúhanka
2,5 dl
kyslá smotana
200 g
olej

postup

1.
Ušľaháme vaječné bielka, postrúhame syr a pridáme ho do ušľahaných bielkov.
 
2.
Z tejto hmoty tvoríme malé guľky, ktoré dáme do chladu, aby stuhli.
3.
Strúhanku preosejeme. Guľky zľahka obalíme v strúhanke, potom v rozšľahaných žĺtkach, potom znovu v strúhanke a vyprážame 1-2 min.
4.
Podávame ich so smotanou a s prílohou z fazuľových strukov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Brokolicovo-syrové krokety
Takto ste brokolicu ešte neskúšali: Vyprážaná chuťovka s roztekajúcim sa syrom
Brokolicové krokety ako fantastická pochúťka k telke či extra chutná príloha.
Zemiakové krokety
Rýchle krokety bez šúpania zemiakov
Perfektný tip na silvestrovské pohostenie alebo len tak k telke. Kto má rád kroketky, zamiluje si aj tieto...