Ruské pirohy
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hrubá múka
1
ks
vajce
1
dl
voda
50
g
maslo
5
dl
kyslá smotana
Plnka
800
g
zemiaky
300
g
tvaroh
50
g
cibuľa
50
g
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Do preosiatej múky dáme vajce, vodu a soľ. Vypracujeme trocha redšie cesto, ktoré necháme chvíľu odstáť.
2.
Očistené zemiaky uvaríme a spolu s tvarohom pomelieme. Pridáme opraženú cibuľu, soľ a mleté korenie.
3.
Cesto vyvaľkáme na 3 mm tenký plátok a vykrajujeme z neho kolieska. Doprostred každého kolieska dáme lyžicu plnky, druhým kolieskom ho prikryjeme a okraje dobre stlačíme.
4.
Pirohy krátko povaríme v osolenej vode. Uvarené pirohy prelejeme teplou vodou a upravíme na misu. Podávame poliate maslom a kyslou smotanou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.