Zemiaky dusené s čerstvými hubami
nízka
náročnosť
ingrediencie
2000
g
zemiaky
1000
g
čerstvé huby
300
g
cibuľa
2
dl
kyslá smotana
150
g
olej
podľa chuti
soľ
trochu
bobkový list
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Očistené a umyté čerstvé huby sparíme vriacou vodou, potom ich nakrájame a opražíme s posekanou cibuľou.
2.
Očistené zemiaky nakrájame na plátky, opečieme ich a urovnáme spolu s opraženými hubami do kastróla, kde ich zalejeme kyslou smotanou, do ktorej pridáme soľ, bobkový list, čierne korenie, zelenú petržlenovú vňať.
3.
Zakryjeme pokrievkou a dusíme 25 až 30 min. Pred podávaním na stôl vyberieme bobkový list.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.