Pridať recept

Zemiaky dusené s čerstvými hubami

ingrediencie

2000 g
zemiaky
1000 g
čerstvé huby
300 g
cibuľa
2 dl
kyslá smotana
150 g
olej
podľa chuti
soľ
trochu
bobkový list
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Očistené a umyté čerstvé huby sparíme vriacou vodou, potom ich nakrájame a opražíme s posekanou cibuľou.
 
2.
Očistené zemiaky nakrájame na plátky, opečieme ich a urovnáme spolu s opraženými hubami do kastróla, kde ich zalejeme kyslou smotanou, do ktorej pridáme soľ, bobkový list, čierne korenie, zelenú petržlenovú vňať.
3.
Zakryjeme pokrievkou a dusíme 25 až 30 min. Pred podávaním na stôl vyberieme bobkový list.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.