Pridať recept

Panenka v slaninovom kabáte s hríbovou omáčkou

Panenka v slaninovom kabáte s hríbovou omáčkou
Zdroj: katik030
3
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
bravčová panenka
6 ks
plátky slaniny
4 ks
hríby
1 PL
hladká múka
50 g
maslo
10 ks
zemiaky
soľ
korenie štvorfarebné
mletá rasca
americké korenie
vegeta

postup

Delikatesa nielen na slávnostný obed...

1.

Bravčovú panenku si umyjeme a nakrájame na cca 6 cm kúsky. Z každej strany mäso osolíme a okoreníme korením 4 farieb. Obalíme ho slaninou a prepichneme špáradlami, aby nám slanina držala. Na rozpálenej panvici s trochou oleja ich opečiem z každej strany - cca po 3 minútky. Potom ich dáme na vymastený plech a dáme ešte na cca 15 minút do rúry.

 
2.

Hríby umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Do hrnca dáme roztopiť maslo a pridáme k nemu hríby. Troška ich osolíme aby pustili šťavu. Potom prilejeme vodu a ochutíme vegetou. Necháme 15 minút variť na malom plameni. Na záver omáčku zahustíme múkou, ktorú si rozmiešame v troške vody.

3.

Ako príloha sa hodia americké zemiaky. Zemiaky nakrájame na mesiačiky, oslolíme, okoreníme rascou a americkým korením a dáme piecť do rúry, kým nebudú mäkké a chrumkavé.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Nemam5
15.2.2024 13:29 | |
+0 -0
Len by ma zaujimalo na koľko dat rúru a ci len vrch/spodok alebo aj ventilator?
Anonymný nick
14.1.2016 16:12 | |
+40 -52
každí píše, že taká panenka, hentaká panenka a nik presne nevie, že čo tá panekna je. a tí čo to vedia čušia. panenka je dva kúsky mäsa z ktorého neupečiete nič moc. ak je sviečkovica, tak to nemôýeme volať, že panenka.
1zuzka8
7.1.2017 08:53 | |
+81 -39
Panenka je nieco ako svieckovica ale z prasiatka. Je to kusok maska takeho cisteho a chudeho na bravcovom kare.. je lahodne ale neviem ci je ho vhodne tak dlho pripravovat. Podla mna sa vysusi. Uplne staci le uprava na panvici..
Podobné články
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Bravčová panenka
Ako na bravčovú panenku
Najkvalitnejší kúsok bravčového, ktorého príprava je super rýchla a jednoduchá, vás očarí svojou...
Sviečková na smotane
Sviečková na smotane, Vidiecke kura aj ostro-kyslá hubová. Toto sú najlepšie recepty na omáčky
Vyberáme pre vás najobľúbenejšie omáčky, ktoré sa v našej kuchyni objavujú najčastejšie a sú najobľúbenejšie.
Sviečková na smotane
Nedeľný obed: Najlepšie recepty na šťavnaté mäso s omáčkou, po ktorých sa bude celá rodina zalizovať
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné mäso, ktoré dokonale...
Bravčová panenka
Tieto si zamilujete: Bravčová panenka na 8 najlepších spôsobov, nielen na nedeľu!
Obľúbené jemné mäsko na 8 spôsobov, ktoré si zamilujete. Bravčová panenka ako ju máme najradšej.