Pridať recept

Soljanka z húb

ingrediencie

1000 g
čerstvé huby
2000 g
hlávková kapusta
150 g
kyslá uhorka
150 g
cibuľa
50 g
paradajkový pretlak
20 g
cukor
150 g
olej
1 dl
ocot
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
bobkový list

postup

1.
Hlávky kapusty nastrúhame, dáme do hrnca, pridáme olej, trocha vody a octu a zakryté dusíme približne hodinu. Asi 15-20 min pred dodusením pridáme rajčinový pretlak, pokrájané kyslé uhorky, cukor, soľ, korenie a bobkový list.
 
2.
Huby očistíme, opláchneme a povaríme 10-15 min vo vriacej vode, potom ich nakrájame na plátky a opražíme na oleji.
3.
Vyberieme ich na misku a na tej istej panvici speníme cibuľu, potom ju zmiešame s hubami a pridáme pokrájanú kyslú uhorku, soľ a čierne korenie.
4.
Všetko spolu dobre premiešame a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.