Pridať recept

Dusené baranie mäso so zeleninou

ingrediencie

1000 g
baranie mäso
1500 g
zemiaky
300 g
mrkva
100 g
cibuľa
400 g
hlávková kapusta
trochu
bobkový list
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
klinčeky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
petržlenová vňať
2 poháre
horúca voda

postup

1.
Baranie mäso dobre umyjeme a nevykostené nakrájame na menšie kúsky, vložíme do kastróla, zalejeme 2-3 pohármi horúcej vody a zakryté dáme na oheň. Keď voda začne variť, pridáme 4-6 celých zemiakov, osolíme a varíme asi hodinu.
 
2.
Potom mäso vyberieme a preložíme na kastról, na kúsky mäsa pokladieme nakrájanú kapustu, na kocky nakrájanú mrkvu, cibuľu, zemiaky, bobový list, korenie a klinčeky. Zalejeme precedeným vývarom, ktorým zalejeme mäso i zeleninu a postavíme na mierny oheň a dusíme 30 až 40 min.
3.
Na stôl podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať