Pridať recept

Kalamáry so soľou a korením

10
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
chápadlá z kalmarov
1 hrnček
citrónová šťava
2 hrnčeky
kukuričná múka
1/2 PL
soľ
1 PL
mleté biele korenie
2 ČL
krupicový cukor
4 ks
vaječné bielky
trochu
olej na vyprážanie
trochu
citrón

postup

1.
Otvoríme chápadlá, umyjeme ich a osušíme. Poukladáme ich na dosku vnútornou stranou hore. Jemne do nich zarezávame tak, aby sme vytvorili diamantový vzor. Dávame pozor, aby sme chápadlá celkom neprekrojili. Potom ich pokrájame na kúsky. Poukladáme ich do plytkej nekovovej nádoby a zalejeme citrónovou šťavou. Prikryjeme a na 15 minút vložíme do chladničky. Scedíme a osušíme.
 
2.
V miske zmiešame kukuričnú múku, soľ, čierne korenie a cukor. Kúsky kalmara namočíme do bielkov a poprášime zmesou. prebytočnú strasieme. Hlbokú panvicu s hrubým dnom naplníme do jednej tretiny olejom a rozohrejeme ho. Chápadlá pražíme 2 minúty. Necháme ich odkvapkať na pokrčených papierových utierkach. Ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať