Pridať recept

Nákyp z mäsa

ingrediencie

500 g
bravčové mäso
500 g
hovädzie mäso
1500 g
zemiaky
6 ks
vajce
150 g
cibuľa
70 g
paradajkový pretlak
2 dl
mlieko
150 g
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
trochu
voda

postup

1.
Umyté mäso zomelieme na strojčeku a zľahka opečieme na panvici. Pridáme jemne nakrájanú spenenú cibuľu, paradajkový pretlak, soľ, korenie, trocha vody a zakryté dusíme na miernom ohni 15-20 min.
 
2.
Zvlášť opečieme očistené osolené zemiaky, nakrájané na plátky. Opečené zemiaky rozložíme v tenkej vrstve na pekáč, na ňu dáme vrstvu opečeného mletého mäsa, urovnáme, zalejeme vajciami, rozšľahanými v mlieku a v rúre zapekáme 5-10 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...