Golubci z mäsa
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
bravčové mäso
500
g
hovädzie mäso
1500
g
biela kapusta
250
g
ryža
100
g
cibuľa
50
g
paradajkový pretlak
2,5
dl
kyslá smotana
150
g
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
1
pohár
voda
trochu
múka
postup
1.
Mäso zomelieme na mlynčeku, uvaríme ryžu, necháme vychladnúť a zmiešame s mletým mäsom. Pridáme jemne nakrájanú cibuľu, spenenú na tuku, osolíme a okoreníme.
2.
Potom v horúcej vode povaríme celé kapustné listy, asi 5-7 min, vyberieme ich, necháme vychladnúť, potom ich rozložíme, zrežeme opatrne rebrá, na listy dáme plnku, stočíme do závitkov, opečieme ich na panvici a potom vložíme do kastróla.
3.
Na panvicu nalejeme kyslú smotanu, rajčinový pretlak, pohár vody, pridáme múku, povaríme, osolíme, zalejeme týmto závitky a dusíme zakryté na miernom ohni 30-40 min.
4.
Závitky podávame s omáčkou, v ktorej sa dusili.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.