Pridať recept

Medovkovo-ríbezľový závin ROSNIČKA

13
porcií
56
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
8 stoniek
medovka čerstvá alebo sušenej 2PL alebo kandizované lístky
1 pohár
džem ríbezľovo-jahodový
1 ks
vajce

PLNKA

250 g
domáci hrudkový tvaroh
2 PL
med
1/2 dl
sladká smotana
17 PL
ríbezle čerstvé alebo kompót
1 ks
vajce
10 g
cukor vanilkový DrOetker
1 PL
maizena DrOetker
1/2 KL
škorica mletá
1 ks
citrónová kôra z jedného citróna

postup

1.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,50 cm.
 
2.
Potrieme džemom a naň poukladáme lístky medovky alebo rozsypeme sušenú medovku.
3.
Na medovku rozotrieme rovnomerne plnku asi 1,50 cm od okrajov a po nej rozsypeme 13PL ríbetlí.
4.
Opatrne zvinieme, konce preložíme, dáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie, popicháme a povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom.
5.
pečieme v rozohriatej rúre cca 40 minút pri 170°C.
6.
PLNKA: Tvaroh dobre rozmiešame so smotanou, medom, celým vajíčkom a maizenou.
7.
Pridáme vanilkový cukor, škoricu, citrónovú kôru a opäť rozmiešame.
8.
Nakoniec primiešame mierne rozpučené 4PL ríbezlí.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať