Indická parata
16
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
hrnček
hladká celozrnná múka
1
ČL
soľ
120
g
ghee
3/4
hrnček
voda
postup
1.
Do veľkej misy preosejeme 1 hrnček celozrnnej hladkej múky a lyžičku soli. V strede urobíme jamku, pridáme 30 g roztopeného ghee a 2/3 hrnčeka vody. Vymiesime mäkké cesto, z ktorého potom vytvarujeme bochník.
2.
Necháme ho odpočívať na teplom mieste 1 hodinu. Potom cesto miesime ešte minútu, rozdelíme na 4 časti a každú časť ešte na 4 diely. Na pomúčenej doske každú časť rozvaľkáme.
3.
Roztopíme ešte 90 g ghee a ním potrieme každý kruh. kruh preložíme na polovicu, aby vznikol polkruh. Ten znovu potrieme ghee a znovu zložíme a vznikne trojuholník. Každý trojuholník pražíme 1-2 minúty.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.