Čerešňová bublanina s olejom
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
voda
100
g
olej
200
g
práškový cukor
300
g
hrubá múka
800
g
čerešne
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
kôra z citróna
tuk na vymastenie
múka na vysypanie plechu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Do peny vymiešame cukor so žĺtkami, pridáme olej, vodu teploty miestnosti a striedavo múku preosiatu s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, navrch poukladáme vykôstkované čerešne obalené v múke.
2.
Koláč upečieme do ružova v rúre vyhriatej na teplotu 190°C. Keď je bublanina vychladnutá posypeme ju práškovým cukrom a pokrájame na štvorce. Namiesto čerešní môžeme použiť aj višne.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.