Pridať recept

Barania liptovská polievka

ingrediencie

1000 g
hovädzie kosti
1000 g
baranie mäso
500 g
koreňová zelenina
100 g
cibuľa
10 g
celé čierne korenie
20 g
nové korenie
20 g
cesnaku
30 g
soľ
150 g
krúpy
20 g
polievkové korenie
20 g
petržlenová vňať

postup

1.
Kosti a mäso umyjeme a dáme variť do 4 l vody. Keď začne voda vrieť, pridáme zeleninu, všetko korenie a soľ.
 
2.
Krúpy uvaríme osobitne a dáme do precedenej polievky.
3.
Zeleninu pokrájame na väčšie kúsky a dáme do každej porcie. Napokon pridáme nadrobno posekanú zelenú petržlenovú vňať. Uvarené mäso nakrájame na kocky a na jednu dávku dáme 30 g.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať