Pridať recept

Zemiakový závin

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
1000 g
zemiaky
100 g
maslo
3 ks
vajce
200 g
cukor
50 g
hrozienka
1/4 liter
smotana
50 g
masť
trochu
soľ
trochu
citrónová kôra

postup

1.
Z múky, vlažnej vody a soli pripravíme závinové cesto a necháme ho stáť asi 15 min pod teplou nádobou.
 
2.
Na pomúčenom obruse cesto vytiahneme a posypeme plnkou a hrozienkami.
3.
Cesto zvinieme, dáme na pomastený plech, pomastíme a upečieme.
4.
Príprava plnky: maslo vymiešame s cukrom, žĺtkami, citrónovou kôrou a smotanou. Pirdáme uvarené pretlačené studené zemiaky a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Zľahka premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...