Mini croissanty
30
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
40
g
maslo
3
ks
cibuľa
12
ks
čierne olivy
3
lístky
lístkové cesto
1
ks
vajce
1/2
hrnček
sezam
postup
1.
V panvici roztopíme maslo, pridáme cibuľu a na strednom ohni ju pražíme 20 minút, kým nie je zlatistá a sladkastá. Odstavíme a pridáme olivy, soľ a drvené čierne korenie podľa chuti. Necháme vychladnúť.
2.
Každý plát prekrojíme na polovicu, potom každú polovicu na 5 trojuholníkov. Na každom konci zostanú nejaké prebytky. Na základ každého trojuholníka položíme trochu cibule a zvinieme smerom k vrcholu, pričom plnku uzavrieme. Takto vytvoríme tvar croissantu.
3.
Croissanty položíme na trochu vymastený plech a necháme postáť v chladničke asi 30 minút. Rúru predhrejeme na 200 °C. Každý croissant potrieme rozšľahaným vajcom, potom pečieme 20 minút, alebo kým nie sú zlatisté a nafúknuté. Posypeme sezamom a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.