Pridať recept

Valašské halušky

ingrediencie

1000 g
múka
1500 g
zemiaky
200 g
masť
800 g
bryndza
podľa chuti
soľ
150 g
slanina

postup

1.
Z múky, vody a soli pripravíme tvrdšie cesto. Vyvaľkáme ho a pokrájame na halušky, ktoré uvaríme.
 
2.
V šupke uvarené zemiaky pokrájame na kolieska a zamiešame s uvarenými haluškami.
3.
Pridáme roztopenú masť s opraženou slaninkou a bryndzu a všetko premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Halušky
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Halušky
Keby mali Slováci vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, boli by to nepochybne halušky.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.