Pridať recept

Pikantné cibuľové čatní

ingrediencie

2 ks
cibuľa
2 ks
jablko
2 PL
kečup
1 PL
olej
1 PL
kryštálový cukor
1/2 KL
mletá škorica
1 KL
soľ
5 strúčikov
cesnaku
1 hrsť
hrozienka
1 hrsť
vlašské orechy
1 štipka
mleté čierne korene
1 ks
feferónka

postup

1.
Očistíme zeleninu a umyjeme jablká. Najemno nastrúhame cesnak a cibuľu. Nakrájame aj so šupkou na kúsky jablká a nasekáme orechy. Na oleji rozpustíme BIO kryštálový cukor, ihneď pridáme k cibuli a opražíme do sklovita.
 
2.
Pridáme ostatné suroviny hrozienka, kúsky jabĺk, škoricu, mleté čierne korenie, posekané orechy, soľ a na jemno nasekané feferónky. Dusíme pod pokrievkou za občasného miešania na miernom ohni. Ako náhle nadobudne zmes kašovitú konzistenciu pridáme cesnak a povaríme ešte asi 5 minút.
3.
Na záver pridáme 2 lyžice sladkého kečupu, zamiešame, odstavíme a necháme pod pokrievkou dôjsť. Do nádoby nalejeme pikantné čatní a dobre uzavrieme. V chladničke vydrží aj niekoľko dní a môžeme servírovať studené alebo teplé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Ceresnovy dzem
Zaváraniny a džemy
Broskyňový kompótJemnejšiu korenistú chuť broskyňového kompótu dosiahnete tak, že do pohárov pridáte aj...
Cibuľový džem
Fantastická pochúťka z cibule: Ako pripraviť a podávať sladký cibuľový džem, hotový je do pár minút!
Ak ste ešte cibuľový džem nejedli, mali by ste vyskúšať tento recept. Cibuľovým džemom môžete ochutiť...
Zaváraniny
Trvanlivé pochúťky z cibule a cesnaku
Pripravte si túto sezónu aj zaujímavé trvanlivé prílohy z cibule a cesnaku.
Lečo
Legendárna pochúťka 30x inak: Jednoduché, rýchle a lacné jedlo počas celého roka!
Ak máte zásoby papriky a paradajok z vlastnej záhradky, je najvyšší čas pripraviť si chutné čerstvé alebo...
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :)...