Pridať recept

Ryžové placky s parmezánom

28
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3/4 šálka
zeleninový vývar
1 PL
olivový olej
20 g
maslo
1 ks
malá cibuľa
1 hrnček
ryža
35 g
parmezán
trochu
strúhanka
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Vývar vlejeme do rajnice, necháme zovrieť, potom oheň zmiernime tak, aby vývar stále vrel.
 
2.
Rozohrejeme olej a maslo, pridáme cibuľu a pražíme na strednom ohni 3 minúty, alebo kým nezmäkne. pridáme ryžu a miešame 2 minúty.
3.
K ryži prilejeme 1/2 hrnčeka vývaru a stále miešame, aby ryža vývar absorbovala. Potom prilejeme ďalší vývar a miešame kým nevsiakne. pokračujeme, kým neminieme všetko vývar a ryža nie je mäkká a lepkavá. Pridáme parmezán a odstavíme. Necháme schladiť.
4.
Vlhkými rukami tvarujeme placky, obalíme v troche strúhanky a pražíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.