Ryžové placky s parmezánom
28
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3/4
šálka
zeleninový vývar
1
PL
olivový olej
20
g
maslo
1
ks
malá cibuľa
1
hrnček
ryža
35
g
parmezán
trochu
strúhanka
trochu
olej na vyprážanie
postup
1.
Vývar vlejeme do rajnice, necháme zovrieť, potom oheň zmiernime tak, aby vývar stále vrel.
2.
Rozohrejeme olej a maslo, pridáme cibuľu a pražíme na strednom ohni 3 minúty, alebo kým nezmäkne. pridáme ryžu a miešame 2 minúty.
3.
K ryži prilejeme 1/2 hrnčeka vývaru a stále miešame, aby ryža vývar absorbovala. Potom prilejeme ďalší vývar a miešame kým nevsiakne. pokračujeme, kým neminieme všetko vývar a ryža nie je mäkká a lepkavá. Pridáme parmezán a odstavíme. Necháme schladiť.
4.
Vlhkými rukami tvarujeme placky, obalíme v troche strúhanky a pražíme.
Podobné recepty
Ak chcete schudnúť, zjedzte každý deň jeden balíček. Má nízky obsah kalórií a vysoký obsah bielkovín
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.