Pridať recept

Maďarský guláš s tarhoňou

ingrediencie

2 kg
hovädzie mäso plece alebo stehno
1 kg
cibuľa
1 ks
cesnaku
30 g
údená slanina
bravčová masť
1/2 liter
červené víno
mletá červená paprika
4 ks
zelená paprika
5 ks
paradajka
250 g
paradajkový pretlak
4 kocky
bujón
2 balíčky
gulášové korenie
1 KL
mleté čierne korenie
3 ks
bobkový list
1 KL
mletá rasca
majorán
tarhoňa

postup

1.
Cibuľku nakrájame na kocky a opečieme ju na masti, potom pridáme na kocky nakrájanú slaninu a necháme ešte chvíľu smažiť. Mäso nakrájame na kocky, pridáme ho k opraženej cibuľke a slaninke. Potom nasypeme mletú červenú papriku, premiešame a hneď zalejeme vínom.
 
2.
Paradajky narežeme do kríža a ponoríme ich ne niekoľko sekúnd do vriacej vody, potom ich olúpeme. Takto olúpané paradajky spolu s paprikami nakrájame na drobné kocky, potom ich pridáme do zmesi s mäsom. Pridáme paradajkový pretlak, gulášové korenie, bobkový list, okoreníme mletým čiernym korením, rascou a bojónmi. Opatrne osolíme, lebo vďaka slanine a gulášovému koreniu dostane jedlo slanú chuť.
3.
Potom prikryjeme a dusíme do mäkka. Počas dusenia môžeme podlievať vínom. Guláš je dostatočne hustý vďaka zelenine. Nakoniec do gulášu pretlačíme cesnak, zamiešame a posypeme drvenou majoránkou. Ako prílohu podávame tarhoňu, ktorú sme podľa návodu uvarili v osolenej vode.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
LATRYNA
9.11.2018 07:09 | |
+6 -0
Tiež si myslím, že bujón tam nemá čo robiť - mäso, slanina a zelenina guláš skvele dochutia. Čas 20 minút sa mi vidí ozaj prikrátky - hovädzie mäso sa musí robiť dlhšie - hlavne vtedy ak ho kúpime nenaležané.
monteeer
13.3.2013 18:06 | |
+2 -18
hm. muz_s_vareskou si hanba muzskemu pokoleniu ... takou ,,GEBUZINOU,, by som nekrmil ani prasce... ...hanbi sa.
Anonymný nick
13.3.2013 17:23 | |
+29 -7
Chcem vidieť človeka ktorý uvarí hovädzinu za 20 minút ... :) ! Ku gulášovému koreniu sa radšej ani nevyjadrým . Toto nemá nič s varením spoločné . Varte ako vaše staré mamy , keď gulášové korenia neekzistovali . Prírodné ingrediencie ešte nikdy nič nepokazili !
Anonymný nick
13.3.2013 17:25 | |
+12 -2
a ešte bujón ... trápne
Podobné články
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...
Slepý guláš
Urobte odrazu plný hrniec! Starý, zabudnutý recept na SLEPÝ GULÁŠ, hotový do 30 minút! Taký dobrý, že ho budete chcieť variť až do konca pôstu
Výborný guláš, ktorý zasýti a nahradí aj hlavný chod. Jednoduchý recept, ktorý vyskúšajte ešte dnes.