Oravská plnená teľacina
4
porcie
210
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
teľacie stehno
100
g
oravská slanina
250
g
šampiňóny
1
ks
cibuľa
2
ks
vajce
1
pohár
lečo
1
téglik
smotana
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
podľa chuti
majoránka
trochu
tuk
postup
1.
Teľacie stehno rozrežeme tak, aby sme mali jeden veľký rezeň, ktorý vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na panvici si vypražíme cibuľku so slaninou, pridáme šampiňóny a 15 min. dusíme. Pridáme lečo, smotanu, vajcia a povaríme.
2.
Rezeň potrieme plnkou, zabalíme a na koncoch po prepichujeme špáradlami aby nám zmes nevytiekla. Posypeme majoránom, podlejeme vodou a pečieme do mäkka. Ako prílohu môžeme podávať zemiaky.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.