Pridať recept

Krémová kukuričná polievka

ingrediencie

400 g
kukurica
100 g
kabanos
2 PL
olej
1 liter
hovädzí vývar
2,5 dl
kyslá smotana
1 ks
cibuľa
chilli korenie
soľ
mleté čierne korenie
pažitka

postup

1.
Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme ju do sklovita na oleji. Pridáme precedené kukuričné zrnká, zalejeme vývarom prípadne vodou a približne 10 minút varíme pomaly.
 
2.
Keď je kukurica uvarená, tak ju rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Do prepasírovanej kukurice pridáme polovicu kyslej smotany a zohrejeme, no nevaríme, aby sa smotana nezrazila. Okoreníme a osolíme.
3.
Pokrájame kabanos a opražíme. Polievku pred servírovaním ozdobíme opraženým kabanosom a pažítkou. Do stredu dáme 1 lyžicu zvyšnej kyslej smotany.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krémové polievky
Vždy hustá a krémová polievka: Tieto triky si rozhodne uložte!
Ako premeniť vodovú polievku na krémovú, ak nechcete použiť múku? Existujú rôzne triky vrátane použitia...
Krémové polievky s nivou
Zahrejte sa: S dvoma jesennými, krémovými polievkami s nivou
Karfiol a tekvica v dvoch vynikajúcich, super jednoduchých polievkach ozvláštnených prídavkom syra s modrou plesňou.
Krémové polievky v chrumkavom bochníku
Poctivá večera: Krémové polievky v chrumkavom bochníku
Vynikajúca kombinácia chrumkavého pečiva a poctivej krémovej polievky.
Karfiolová polievka s jarnou zeleninou
Keď dostanete chuť na krémovú polievku, siahnite po karfiole
Vďačná polievka z čerstvej zeleniny, ktorá zasýti a zahreje na duši.
Riedka gulášová polievka
Polievky na každú príležitosť!
Nie je polievka ako polievka! Tu je zoznam tých naj, zoradených podľa chodov.
Najlepšie krémové polievky na zahriatie
Keď vonku zavládne sychravé počasie a chlad, je poctivá, hustá a hlavne horúca polievka tou najlepšou voľbou...