Pridať recept

Soljanka

ingrediencie

300 g
hovädzie stehno
300 g
bravčové stehno
100 g
varená šunka
100 g
párky
300 g
kyslá uhorka
200 g
červená paprika
300 g
cibuľa
100 g
rajčiakový pretlak
100 g
maslo
100 g
olivy
100 g
citrón
2 ks
hlávkový šalát
100 g
nasekaný kôpor
podľa chuti
soľ

postup

1.
Hovädzie a bravčové mäso pokrájame na kúsky a uvaríme v slanej vode.
 
2.
Pred dovarením pridáme na rezance pokrájané ošúpané kyslú uhorky, čerstvú červenú papriku a na kolieska pokrájanú cibuľu.
3.
Potom pridáme rajčinový pretlak, olivy, na rezance pokrájaný hlávkový šalát, pokrájané párky a šunku.
4.
Vývaro dochutíme citrónovou šťavou. Každú dávku na tanieri posypeme nasekaným kôprom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...