Námornícky boršč
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
prerastená údená slanina
100
g
červená repa
500
g
hlávková kapusta
800
g
zemiaky
250
g
mrkva
70
g
petržlen
250
g
cibuľa
150
g
rajčiakový pretlak
50
g
múka
80
g
masť
100
g
smotana
50
g
cukor
50
g
cesnaku
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
bobkový list
podľa chuti
soľ
postup
1.
Nakrájanú červenú repu dusíme s pridaním masti, rajčinového pretlaku, octu a to zatiaľ bez zemiakov. Potom pridáme uvarenú zeleninu a na konci dusenia cukor.
2.
Do vriaceho vývaru vložíme pripravenú kapustu a zamiaky a varíme 20 min, pridáme dusenú červenú repu, pasírovanú zeleninu a varíme ešte 10 min.
3.
Potom prihustíme múkou, pridáme cesnak a čierne korenie, bobkový list a všetko povaríme ešte 5 až 7 min.
4.
Pri podávaní boršču kladieme na tanier kúsok slaniny, ktorý zalievame borščom, doplníme čerstvou smotanou a zdobíme zelenou petrženovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.