Moldavský boršč
nízka
náročnosť
ingrediencie
1200
g
hovädzie mäso
100
g
olej
250
g
mrkva
240
g
cibuľa
70
g
petržlenová vňať
80
g
sušené huby
200
g
chlebový kvas
1
dl
smotana
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
Lapša (cestovina)
200
g
múka
2
g
vajce
trochu
soľ
postup
1.
Teľacie mäso umyjeme a nakrájame na kúsky. Varíme tak, aby bolo spolovice hotové.
2.
Potom pridáme pasírovanú cibuľu, mrkvu nakrájanú na rezančeky a všetko privedieme do varu.
3.
Napokon pridávame pripravenú lapšu (cestovinu) a necháme ďalej variť.
4.
Pred dohotovením boršču pridáme podľa chuti precedený a prevarený chlebový kvas, hríbový vývar a prepasírované hríby, nakrájané na rezance, ešte podľa chuti dosolíme a dovaríme.
5.
Pri podávaní boršč posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a pridáme smotanu.
6.
Lapša: Zo surovín urobíme rezancové cesto, ktoré nakrájame na tenké slížiky.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.