Pridať recept

Moldavský boršč

ingrediencie

1200 g
hovädzie mäso
100 g
olej
250 g
mrkva
240 g
cibuľa
70 g
petržlenová vňať
80 g
sušené huby
200 g
chlebový kvas
1 dl
smotana
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

Lapša (cestovina)

200 g
múka
2 g
vajce
trochu
soľ

postup

1.
Teľacie mäso umyjeme a nakrájame na kúsky. Varíme tak, aby bolo spolovice hotové.
 
2.
Potom pridáme pasírovanú cibuľu, mrkvu nakrájanú na rezančeky a všetko privedieme do varu.
3.
Napokon pridávame pripravenú lapšu (cestovinu) a necháme ďalej variť.
4.
Pred dohotovením boršču pridáme podľa chuti precedený a prevarený chlebový kvas, hríbový vývar a prepasírované hríby, nakrájané na rezance, ešte podľa chuti dosolíme a dovaríme.
5.
Pri podávaní boršč posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a pridáme smotanu.
6.
Lapša: Zo surovín urobíme rezancové cesto, ktoré nakrájame na tenké slížiky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať