Pridať recept

Rezance s makom s karamelovou vodou

ingrediencie

1 balíček
široké rezance
5 dkg
maslo na pomastenie
15 dkg
mak
8 dkg
cukor
podľa chuti
soľ, škorica, vanilka

KARAMELOVÁ VODA

5 dkg
cukor práškový
1 dl
voda
podľa chuti
vanilkový cukor, škorica, citrónová a pomarančová kôra

postup

1.
Rezance uvaríme v osolenej vode do mäkka. Potom ich precedíme, dáme do misy a pomastíme roztopeným maslom, prehrejeme, posypeme mletým makom zmiešaným s cukrom, postrúhanou vanilkou a škoricou, polejeme karamelovou vodou.
 
2.
KARAMELOVÁ VODA : Práškový cukor roztopíme do hneda, zalejeme horúcou vodou, pridáme vanilkový cukor, malý kúsok škorice, obe kôry, dobre povaríme a precedíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Rezance s tvarohom a slaninou
Prázdna chladnička? Beriem tvaroh a robím tieto lacné pochúťky, hotové behom pár minút a sýta celá rodina!
Za málo peňazí - veľa muziky! Inšpirujte sa a varte lacno, dnes tieto pochúťky s tvarohom.