Pridať recept

Plnené zemiakové knedle

ingrediencie

400 g
zemiaky
150 g
varené údené mäso
140 g
polohrubá múka
1 PL
strúhanka
1 PL
masť
1 ks
vajce
1 ks
cibuľa
voda
soľ

postup

1.
Múku preosejeme a pridáme do nej v šupke uvarené, olúpané a pretlačené zemiaky, vajce, soľ a z hmoty vypracujeme cesto.
 
2.
Posekáme uvarené údené mäso, pridáme nadrobno posekanú cibuľu opraženú na masti, strúhanku a všetko dôkladne premiešame. Keď je plnka veľmi tuhá, pridáme trošku vývaru z údeného mäsa.
3.
Zo zemiakového cesta vytvoríme šúľok, pokrájame ho na rovnaké kúsky a z nich vyformujeme guľky, trochu ich stlačíme, naplníme plnkou z mäsa a vypracujeme guľky.
4.
Knedle varíme približne 5 minút vo vriacej osolenej vode. Vyberieme uvarené knedle a pomastíme masťou, v ktorej sme pražili cibuľu. Knedle servírujeme s dusenou kyslou kapustou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Domáca knedľa
Domáce knedle chutia oveľa lepšie ako kupované: Takto ich pripravíte bez menšieho zaváhania
Ku mäsu s dobrou omáčkou sa ako príloha vynikajúco hodia knedle. Veď aká by už bez nich bola sviečková, či...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...