Zapečené zemiaky s údeným mäsom a karfiolom
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
karfiol
200
g
údené mäso
20
g
tvrdý syr
1
kg
zemiaky
1
PL
maslo
2
PL
olej
2
dl
mlieko
2
ks
vajce
voda
soľ
postup
Uvaríme mäso, v šupke uvaríme zemiaky a očistený karfiol uvaríme v osolenej vode. Tukom vymastíme pekáč, rozložíme naň vrstvu olúpaných a na kolieska pokrájaných zemiakov, osolíme, na ne rozložíme pokrájané údené mäso, ružičky karfiolu, navrch vrstvu zemiakov a zalejeme vajcami vyšľahanými v mlieku. Na záver poukladáme plátky čerstvého masla, posypeme postrúhaným syrom a zapečieme vo vyhriatej rúre.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.