Sedliacke zemiaky
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
50
g
údená slanina
150
g
uvarené údené mäso
3
ks
vajce
1
ks
cibuľa
1
dl
kyslá smotana
mleté čierne korenie
voda
soľ
postup
Uvaríme v šupke zemiaky, olúpeme a nakrájame na kolieska. Na kocky pokrájame údenú slaninu, opražíme a pridáme k nej nadrobno nakrájanú opraženú cibuľu. Potom pridáme nakrájané údené mäso prípadne klobásu, okoreníme, osolíme a dôkladne premiešame so zemiakmi. V kyslej smotane vymiešame vajcia a zalejeme nimi zemiaky. Zapečieme vo vyhriatej rúre.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.