Pridať recept

Jahodové cestoviny

ingrediencie

250 g
cestoviny
1 téglik
tvaroh
1 pohár
strúhanka
1 pohár
čerstvé jahody
1 balíček
vanilínový cukor DrOetker
trochu
maslo
podľa chuti
šľahačková smotana nemusí byť

postup

1.
Cestoviny uvaríme vo vode do polomäkka. Scedíme.
 
2.
Jahody umyjeme a poprekrajujeme na polovicu. Na panvici si necháme skaramelizovať vanilínový cukor Dr.Oetker, pridáme jahody a pomaly premiešavame, kým sa jahody s karamelom spoja. Odstavíme.
3.
Strúhanku si opražíme na panvici dozlatista. Do tvarohu môžme podľa chuti tiež primiešať cukor.
4.
Do vymastenej zapekacej misy dáme uvarené a maslom premiešané cestoviny, pomaly pridávame strúhanku, tvaroh a jahody a všetko jemne premiešame. Môžme pridať aj smotanu. Necháme zapiecť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Sladké cestoviny
Piatok bez mäsa: Výborné sladké cestoviny hotové do 10 minút pre celú rodinu (recepty)
Perfektné tipy na sladké obedy, ktoré nevyžadujú nekonečný zoznam surovín a pripravené sú do pár minút. Ak...