Bryndzové pirohy
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hrubá múka
1
kg
zemiaky
1
ks
vajce
500
g
bryndza
80
g
údená slanina
soľ
postup
1.
Zemiaky, ktoré sme si uvarili v šupke ošúpeme a pretlačíme (približne 200 g si odložíme na náplň). Pridáme soľ, múku a vajce a vypracujeme cesto.
2.
Náplň si vytvoríme tak, že prepasírované zemiaky dôkladne premiešame s bryndzou.
3.
Pracovnú dosku pomúčime, cesto vyvaľkáme a nakrájame na obdĺžniky, ktoré naplníme bryndzovou plnkou. Preložíme ich a po stranách ich zlepíme pomocou vidličky. Pirohy varíme vo vriacej vode. Najlepšie je, ak uvarené pirohy polejeme škvarenou slaninou. K jedlu sa na zapitie hodí mlieko alebo podmaslie.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.