Pridať recept

Záhorácke fánky

ingrediencie

250 g
hladká múka špeciál
1 KL
prášok do pečiva
1 štipka
soľ
1 PL
práškový cukor
1/2 balíček
vanilkový cukor
1 štipka
mletá škorica
1 PL
biele víno
2,5 PL
kyslá smotana
2 ks
žĺtok
1 ks
vajce
trochu
olej na vyprážanie
trochu
práškový cukor na posypanie
trochu
mletá škorica na posypanie

postup

1.
Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme práškový a vanilkový cukor, po štipke soli a mletej škorice, víno, kyslú smotanu, žĺtky, celé vajce a vypracujeme cesto, ktoré necháme 1 h odpočívať.
 
2.
Potom vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a radielkom pokrájame na štvorce. V strede ich poprepichujeme vidličkou a vypážame z oboch strán na rozohriatom oleji.
3.
Nakoniec posypeme cukrom zmiešaným s troškou mletej škorice.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fánky
Overený recept na fašiangové fánky a kopec rád, ako ich ešte vylepšiť
Fánky alebo božie milosti sa nám spájajú s fašiangami. Pred pôstom si ešte ľudia zvykli dopriať takéto hody...
fánky
Toto je dôvod, prečo sú babičkine fánky vždy iné a tak chutné! Musím sa s vami podeliť o tento fantastický recept, do cesta pridajte nezvyčajnú surovinu
Krehké, chrumkavé a tak úžasné. Konečne mám recept na fánky tak, ako si ich pamätám, iný už nerobím!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...