Pečené provensálske kurča
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
cibuľa
trochu
olej
1
ks
kurča
2
vetvičky
rozmarín
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
100
ml
biele víno
postup
1.
Kurča pozdĺž chrbta prerežeme nožom, roztiahneme a dáme prsiami hore a obe polovice pritlačíme k podložke.
2.
Pekáč vysmastíme olejom, kurča doň položíme kosťami dole a potrieme 3 PL oleja. Osolíme, okoreníme a posypeme rozmarínom.
3.
Vložíme do vyhriatej rúry, pečieme asi 10 minút, potom podlejeme bielym vínom. Pečieme do mäkka. Počas pečenia podlievame výpekom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.