Pridať recept

Rýchla jahodová torta

ingrediencie

Cesto

175 g
zmäknuté maslo
100 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 ks
vajce
250 g
hladká múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Náplň

1 balíček
vanilkový puding
500 ml
mlieko
100 g
cukor
1 ks
vajce
250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač šľahačky

Na ozdobu

500 g
jahody
1 balíček
červené tortové želé
250 ml
voda

postup

1.
Vyšľaháme maslo, práškový cukor, vanilkový cukor a vajce šľahačom do peny. Múku zmiešame s kypriacim práškom, preosejeme do misy s penou a zamiešame.
 
2.
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 25 min na 180 stupňoch. Upečený korpus necháme vo forme 5 min vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme.
3.
Na náplň pripravíme puding z pudingového prášku, mlieka, cukru a vajcia. Uvarený necháme za častého miešani vychladnúť.
4.
Smotnu a stužovač vyšľaháme do tuha. Šľahačku zľahka vmiešame do vychladnutého pudingu. Krém rovnomerne rozotrieme na korpus a obložíme jahodami.
5.
Tortové želé pripravíme s vodou podľa návodu na obale. Opatrne zalejeme jahody. Odložíme do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať