Rakúska kelová polievka
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kel
2
ks
zemiaky
1/2
téglik
smotana na šľahanie
1/2
KL
majoránka
1/2
KL
vegeta
1/2
KL
korenie
1
KL
soľ
postup
1.
Opláchneme kel a odstránime z neho tvrdú žilku zo stredu a ponoríme ho do vody. Pridáme korenie, vegetu, soľ, kocky zemiakov a všetko spolu varíme.
2.
Keď sú zemiaky mäkké, odložíme si z nich časť bokom a zvyšok rozmixujeme.
3.
Polievku, ktorú sme rozmixovali privedieme k varu a ako náhle začne vrieť, pridáme ešte smotanu na šľahanie a povaríme ďalších 8 minút. Potom pridáme zvyšné kocky zemiakov, dochutíme majoránkou. Polievku necháme ešte prejsť varom 1 minútu a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.