Pridať recept

Čalamáda z kapusty a paprík

ingrediencie

2,5 kg
biela kapusta
1 kg
červená a zelená paprika
2 ks
cibuľa

Nálev

1/2 kg
kryštálový cukor
2 dl
olej
200 ml
ocot
1 balíček
Deka
2 litre
voda

postup

1.
Kapustu nakrájame na tenšie prúžky. Papriky zbavíme jadierok a nekrájame na tenké plátky a cibuľu na kolieska. Všetko premiešame a necháme odležať asi 2 hodiny. V hrnci pripravíme nálev, zmiešame olej, Deko, ocot, vodu a všetko povaríme.
 
2.
Pripravíme si dôkladne umyté a osušené poháre na zaváranie. Vychladnutý nálev scedíme a nalejeme ho do pohárov, ktoré sme naplnili nakrájanou zeleninovou zmesou. Pohárom riadne uzatvoríme viečka, zaťažíme ich a necháme stáť v chlade a v tme asi 24 hodín.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
13.5.2013 12:20 | |
+73 -12
Netreba to sterilizovať?
Anonymný nick
3.2.2013 16:08 | |
+7 -2
aj mi doma taku robime a priadavame tam aj nastruhanu mrkvu a karfiol velmi nam chuti super mnamky
Podobné články
Plnená kapusta
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
Päť inšpirácií zo sladkej kapusty, ktoré ste už určite pripravovali, pripravujete a pripravovať budete.
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Zelená paprika
Nepodceňujte zelenú papriku: Jej všestrannosť v kuchyni vás prekvapí
Zelená paprika môže byť sladká i štipľavá, hrubostenná i tenkostenná. Za klasickú „kuchynskú“ papriku...
Čínska kapusta
Super zdravá, chrumkavá a lacná čínska kapusta
Málo kalórií a more nutričných benefitov. Taká je čínska kapusta.
Ako správne skladovať kapustu
Kapusta: Ako ju správne skladovať, aby vydržala svieža a chrumkavá čo najdlhšie
Kapustu môžete bezpečne uskladniť až na niekoľko mesiacov. Poradíme ako.
Bryndzová nátierka s cibuľou a paprikou
Paprika
Paprika je zelenina, ktorá pochádza zo strednej Ameriky, odkiaľ sa rozšírila do celého sveta. Po tom, čo sa...