Pridať recept

Mexická červená fazuľa

ingrediencie

500 g
červená fazuľa
500 g
paradajka
1 ks
červená cibuľa
3 ks
paprička jalapeňos
2 PL
olej
1,5 PL
cukor
4 ks
teľacie párky
1/2 KL
soľ

postup

1.
Zalejeme studenou vodou fazuľu a necháme ju napučať. Po 2 hodinách ju uvaríme v solenej vode domäkka. Vodu z fazule scedíme, ale nevylievame ju.
 
2.
Na malé kocky nakrájame cibuľu, paradajky a papričky jalapeňos. Skaramelizujeme cukor v hrnci, pridáme olej, papričky a červenú cibuľu. Za stáleho miešania opražíme a následne pridáme paradajky, uvarenú fazuľu a trošku vývaru.
3.
Všetko privedieme do varu a varíme 5 až 8 minút. Potom prilejeme zemiakový škrob, ktorý vymiešame vo vode a všetko povaríme do zhustenia. Dochutíme soľou, prípadne cukrom a chilli papričkami.
4.
Párky nakrájame na kolieska a opečieme na panvici s olejom. Rozložíme na vrch fazule.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať