Pridať recept

Krémeš

10
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
250 g
tvaroh
100 g
krupicový cukor
50 ml
olej
250 ml
mlieko
1 balíček
vanilkový puding
1 ks
vajce
2 ks
žĺtok
2 ks
vaječný bielok
1 balíček
vanilkový cukor
hladká múka

postup

1.
Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát a prenesieme ho do koláčovej formy.
 
2.
Tvaroh, mlieko, olej, puding, celé vajce, 2 žĺtky, vanilkový cukor a 70 g cukru zmiešame dohromady. Spracovanú zmes vylejeme na cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 35 minút pri teplote 200°C.
3.
Medzitým v miske vyšľaháme sneh z 2 bielkov a zvyšných 30 g cukru.
4.
Koláč vytiahneme z trúby, pokryjeme snehom a pečieme ďalších 5 minút, kým nám sneh nezhnedne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Výborné tvarohové rezy
Víkendové pečenie: 3 tvarohové rezy, ktoré musíte vyskúšať
Kráľom koláčových plniek je tvaroh. Že mu tento titul právom patrí, dokážeme v týchto mňam rezoch.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
Jahodový zákusok
Svieže dezerty, zákusky a koláče z jahôd a tvarohu, ktoré zbožňujeme
Desať fantastických inšpirácií z tvarohu a jahôd.
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...