Pridať recept

Zákusok s jahodovo-jogurtovou penou

16
porcií
240
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Spodná piškota

118 g
mäkké maslo
32 g
kryštálový cukor
1 ks
vaječný žĺtok
192 g
polohrubá múka
1 štipka
soľ

Biela piškota

107 g
polohrubá múka
96 g
kryštálový cukor
1 ČL
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
74 g
mäkké maslo
2 ks
vaječný bielok
118 ml
mlieko
1 ČL
vanilkový extrakt
1 štipka
soľ

Pena

230 ml
biely jogurt
85 g
práškový cukor
3 ks
pláťky želatíny DrOetker
260 ml
jahodové piré
290 ml
šľahačková smotana
jahody na ozdobu
jahodový džem

Vrchná želatína

2 ks
pláťky želatíny DrOetker
30 g
cukor práškový
60 ml
jahodové pyré
60 ml
voda

postup

1.
SPODNÁ PIŠKÓTA: Vymiešame maslo s cukrom a soľou do peny. Potom pridáme jeden žĺtok a dobre vymiešame, nakoniec do zmesy zamiešame múku a ešte miešame cca 45 sekúnd. Spracované cesto dáme do potravinárskej fólie odležať do chladničky na asi 30 minút. Rúru si predhrejeme na 180°. Cesto z chladničky rozdelíme na polovicu a použijeme len jednu, druhú odložíme na iný zákusok (ja som spravila preto cesto len z polovičnej dávky, tak mi žiadne cesto nezostalo). Na spodok okrúhlej tortovej formy si dáme papier na pečenie a naň dôkladne rozprestreme cesto, popicháme vidličkou a pečieme 20-30 minút do zlatohneda. Po upečení necháme vychladiť na rošte.
 
2.
BIELA PIŠKOTA: Vymiešame múku, prášok do pečiva, cukor a soľ. Pomaly pridáme maslo a mixujeme. V druhej miske vymyxujeme bielka (ja som dala celé vajíčka), mlieko a vanilkový extrakt. Po 3 dávkach pridáme maslovú zmes a dobre rozmiešať. Cesto vylejeme do vymastenej a vymúčenej formy a pečieme v predhriatej rúre na 180° 20-30 minút. Keď je hotovo a vyhcladené, spodnú piškotu položíme do formy, natrieme jahodovým džemom a položíme naň bielu piškotu. Na vrch poukladáme nakrájané jahody, väčšie rozrežeme na polovicu a poukladáme po obvode tak aby sa rozrezaná časť dotýkala plechu.
3.
PENA: Zmiešame jogurt s cukrom. V druhej miske zmiešame piré so želatínou (pripravená podľa návodu), potom pridáme jogurt a po 3 dávkach vyšlahanú šľahačku zo smotany. Penu vylejeme na piškotu a dáme do chladničky stuhnúť.
4.
VRCHNÁ ŽELATÍNA: zmiešame pyré s cukrom, vodou a želatínou (pripravená podla návodu). Vylejeme na vrch jahodovej peny a dáme ďalej tuhnúť. Úplne vytuhnutú tortu môžme podávať. Prajem dobrú chuť.
Zákusok s jahodovo-jogurtovou penou
Zákusok s jahodovo-jogurtovou penou
Zdroj: simsala1
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
26.6.2014 18:16 | |
+0 -0
:) :) :) :) :) *114* *115* *116* :O
Podobné články
15 receptov na koláče, buchty a záviny z jogurtu: Stačí pár lyžičiek a máte úžasne jemné a nadýchané cesto
15 receptov na koláče, buchty a záviny z jogurtu: Stačí pár lyžičiek a máte úžasne jemné a nadýchané cesto
Zbierka perfektných receptov na koláče z jogurtového cesta, po ktorých sa len tak zapráši plus recept na domáci...
Jahodový koláč s mascarpone krémom
Tip od nás: Svieži jahodový zákusok s mascarpone krémom. Chutí ako z cukrárne
Zákusok na spôsob torty sa hodí na rôzne príležitosti. Jemný piškótový korpus, krém a jahodová plnka spolu...
Kokosová torta s jahodami a žĺtkovým krémom
Sviatočná kokosová torta s jahodami a žĺtkovým krémom
Fantastická, trojvrstvová torta v ktorej sa snúbia voňavý kokos, sladké jahody a jemný žĺtkovo-maslový krém.
JAHODOVÝ SEN v podobe nepečenej, tvarohovo-smotanovej torty
Ušľahajte si dezert ľahký ako obláčik s čerstvými jahodami a smotanou.
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...