Pridať recept

Zákusok s červeným bretónom

ingrediencie

6 ks
vajce
150 g
práškový cukor
150 g
krupicová múka

PLNKA

1,5 dl
mlieko
10 g
krémový prášok so zlatým klasom
150 g
maslo
100 g
práškový cukor
30 g
oriešky
100 g
kryštálový cukor
1/2 dl
rum
4 PL
červený bretón

postup

1.
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru, z bielkov ušľaháme sneh, pridáme druhú polovicu cukru a došľaháme. Pridáme ho k vymiešaným žĺtkom a zľahka primiešame krupicovú múku. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v rúre.
 
2.
Upečené cesto necháme vychladnúť a rozkrojíme na tri diely. Spodný natrieme červeným bretónom, na to natrieme plnku, priložíme druhý diel, ktorý pokropíme s prevareným cukrom rozmiešaným s rumom, potrieme plnkou a priložíme tretí diel.
3.
Vrch potrieme plnkou, pokrájame a posypeme pomrvenými orieškami. PLNKA: Časť mlieka dáme variť a pridáme krémový prášok rozmiešaný vo zvyšku mlieka a uvaríme. Maslo s cukrom vymiešame, postupne pridáme vychladnutý krém a vymiešame do penista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať