Pridať recept

Roláda s džemom

ingrediencie

6 ks
vajce
6 PL
polohrubá múka
6 PL
práškový cukor
1 balíček
prášok do pečiva
3 PL
studená voda
1 štipka
soľ
300 g
džem

postup

1.
Cukor, múku a prášok do pečiva spolu zmiešame a všetky vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vložíme do misy, pridáme tri lyžice vody, štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu postupne pridávame striedavo žĺtky a preosiatu zmes s múkou a stále šľaháme. Vznikne nám ľahké tekuté cesto.
 
2.
Trúbu zohrejeme na 180 stupňov. Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne vylejeme. Potom vložíme plech aj s cestom do vyhriatej rúry a pečieme asi 10 minút. Ešte horúcu roládu opatrne zrolujeme a necháme vychladnúť.
3.
Ešte teplú ju napokon potrieme džemom a opatrene zrolujeme späť. Pri tomto rolovaní už samozrejme odstraňujeme papier na pečenie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...