Pridať recept

Kukuričná kaša - Polenta

ingrediencie

250 g
kukuričná múka
1 liter
voda
soľ

postup

1.
Do vriacej a trošku posolenej vody vsypeme za stáleho miešania kukuričnú múku, oheň zmiernime a za občasného zamiešania necháme polentu pobublávať približne 20 minút. Keď sa odlupuje od stien hrnca, je dovarená.
 
2.
Môžeme ju vyklopiť na misu vymastenú maslom a posypať postrúhaným syrom. Servírovať s rozličnými omáčkami a podobne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Cukety v polente, rýchly obed z ryže a šošovice
Cuketa v polente a skvelá ryža
Polenta je kukuričná krupica, z ktorej sa robí skvelá kaša. Najmä v Taliansku je veľmi obľúbená a tam som sa...
polenta
Polenta
Polenta predstavuje jedno zo základných jedál v Taliansku, ktoré je vnímané ako kukuričná kaša. Polentu...
Polenta, kukuričná kaša
Jedlo chudobných, ZAMEŠKA (Kuľaša)! Tento recept dnes už takmer nikto nerobí, pritom je to najväčšia pochúťka! Tri suroviny, 5 minút a večera je na stole!
Na to, aby ste nasýtili celú rodinu nepotrebujete siahodlhý zoznam surovín. V tomto prípade vám stačia 3 a celá...
polenta
Polenta - tradičné talianske jedlo
Polenta je kukuričná kaša v talianskom pojatí. Patrí medzi tradičné talianske jedlá tak isto ako pizza či...