Pridať recept

Diétne sucháre

ingrediencie

500 g
hladká múka
20 g
droždie
20 g
maslo
1 ČL
cukor
2 PL
mlieko
1/4 liter
voda
podľa chuti
tuk na vymastenie

postup

1.
Z droždia, cukru, múky a mlieka pripravíme kvások. Do misy preosejeme múku, pridáme roztopené maslo, nakysnutý kvások, vodu a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
 
2.
Z cesta na pomúčenej doske vytvarujeme valček, ktorý vložíme do pripravenej chlebíčkovej formy, necháme 15 min. podkysnúť a upečieme.
3.
Začneme piecť pri teplote 200 stupňov, po 10 min. znížme teplotu a dopečieme.
4.
Dobre prepečený chlebíček pokrájame na plátky hrubé asi 1 cm a na plechu v rúre do chrumkava usušíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať