Pridať recept

Plnené kaleráby

ingrediencie

8 ks
kaleráb
200 g
mleté mäso
1 ks
rožok
trochu
mlieko
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
trochu
maslo
trochu
olej

postup

1.
Kaleráby olúpeme, zalejeme horúcou vodou, osolíme a varíme skoro domäkka. Potom vodu zlejeme, kaleráby necháme vychladnúť a opatrne vydlabeme.
 
2.
Pokrájaný rožok rozmožíme v mlieku, vmiešame do mletého mäsa, pridáme vajce, soľ a korenie. Dôkladne premiešame a vkladáme do vydlabaných kalerábov.
3.
V hrnci rozohrejeme maslo s olejom, vložíme naplnené kaleráby a dusíme ich asi 10 min. Potom ich podlejeme troškou teplej vody a ešte asi 15 min. podusíme, aby sa mäsová náplň dobre prepiekla.
4.
Hotové kaleráby vyberieme na tanier. Podávame s dusenou ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...