Kapor orlického rybára
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kapor
1/8
ks
maslo
1
ks
sardelová pasta
trochu
hladká múka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mletá rasca
1
ks
cibuľa
trochu
petržlenová vňať
trochu
citrónová šťava
postup
1.
Rybu očistíme, vypitváme, odstránime žiabre a dobre ju umyjeme. Osušíme, osolíme, pokvapkáme citrónom a necháme chvíľku odležať.
2.
Potom časť masla rozotrieme s lyžičkou sardelovej pasty a vo vnútri rybu vymastíme. Pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, povrch ryby posypeme mletou rascou a dáme na vymastený pekáč.
3.
Zalejeme zbytkom masla. Podlejeme trochou vody a v rúre pečieme asi 20 min. Potom rybu otočíme, troškou rasce posypeme i druhú stranu, prelejeme výpekom a pečieme opäť 20 min.
4.
Hotovú upečenú rybu vyberieme, posypeme ju čerstvou petržlenovou vňaťou a prelejeme výpekom, ktorý môžeme zahustiť lyžicou múky, ktorú opražíme, podliať trochou vody a povariť.
5.
Rybu podávame s opečenými zemiakmi a šalátom. Skvelý doplnok bude biele víno.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.