Pridať recept

Zeleninový boršč

ingrediencie

1 liter
vývar
1/4 ks
hlávková kapusta
1 pohár
červená repa
3 ks
zemiaky
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 ks
zelená paprika
2 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
3 PL
paradajkový pretlak
1 PL
ocot
1 KL
cukor
3 ks
paradajka
podľa chuti
soľ
1 PL
mletá červená paprika

Zápražka

3 PL
masť
3 PL
hladká múka

postup

1.
Mrkvu, petržlen, cibuľu a papriku nakrájame, zalejeme vývarom z masoxu, privedieme do varu, pridáme na rezančeky pokrájanú kapustu a na kocky nakrájané zemiaky.
 
2.
Krátko povaríme a zahustíme zápražkou upraženou z masti a múky. Môžeme pridať i lyžičku mletej papriky. Za občasného miešania varíme ešte 20 min.
3.
Na konci varenia pridáme na plátky nakrájané paradajky, nastrúhaný cesnak, paradajkový pretlak, nakrájanú červenú repu a polievku dochutíme octom, cukrom podľa potreby soľou.
4.
Polievku môžeme vylepšiť párkom nakrájaným na kolieska a doplniť kyslou smotanou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať