Krémová zeleninová polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
mrkva
1/4
ks
karfiol
1/2
ks
brokolica
1/4
ks
zeler
4
PL
hrášok
1
zväzok
petržlen
1
ks
kaleráb
3/4
liter
vývar
1/4
liter
mlieko
50
g
maslo
3
PL
hladká múka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
postup
1.
V hrnci rozohrejeme maslo, vsypeme múku a upražíme svetlú zápražku. Zalejeme ju mliekom a vývarom, premiešame a privedieme do varu.
2.
Pridáme pripravenú, na kocočky nakrájanú zeleninu a za občasného miešania uvaríme domäkka. Môžeme tiež rozmixovať.
3.
Uvarenú polievku dochutíme soľou, korením a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
4.
Do polievky môžeme pridať i kúsok vareného alebo duseného mäsa nakrájaného na kocky alebo pokrájanú a opraženú údeninu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.