Pridať recept

Zemiakové dolky

ingrediencie

500 g
zemiaky
20 g
droždie
1 PL
cukor
1 ks
vajce
150 ml
mlieko
400 g
polohrubá múka
trochu
olej
podľa chuti
soľ

postup

1.
Vo veľkej mise zmiešame múku, soľ a na jemno nastrúhané zemiaky. S sladkom teplom mlieku necháme vykysnúť kvások, ktorý potom spolu s vajcom pridáme do múky so zemiakmi.
 
2.
Vypracujeme polotuhé cesto, ak sa nám zdá riedke, dosypeme múku, ak naopak husté, dolejeme mlieko. Cesto bude kvôli zemiakom lepkavejšie. Necháme ho vykysnúť na teplom mieste asi hodinu. Cesto by malo trojnásobne narásť.
3.
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme ho na hrúbku dvoch cm a pohárom vykrajujeme kolieska, ktoré potom z obidvoch strán smažíme vo väčšom množstve oleja.
4.
Dolky dáme na papierové obrúsky, aby vsiakli masť a potom podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.