Pridať recept

Zemiakové šúľance s makom

ingrediencie

400 g
zemiaky
150 g
hrubá múka
1 ks
vajce
trochu
soľ
trochu
maslo
podľa chuti
mletý mak
podľa chuti
práškový cukor

postup

1.
V mierne osolenej vode uvaríme v šupke zemiaky. Po vychladnutí ich ošúpeme a pretlačíme cez sitko, prípadne nastrúhame na malom strúhadle.
 
2.
Pridáme múku, soľ a vajíčko a vypracujeme cesto. Necháme asi 30 min. odstáť.
3.
Potom rukami urobíme šúľok, pokrájame ho na malé kúsky, sformujeme šúľance a dáme variť do mierne osolenej vody.
4.
Varia sa, kým nevyplávajú na povrch, potom ich dáme do veľkej misky, polejeme rozpusteným maslom a posypeme mletým makom s práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Šúľance
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Zemiakové šúľance a guľky
K tradičným a stále obľúbeným pokrmom patria aj šúľance alebo guľky zo zemiakového cesta. Tieto jedlá sa...
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie šúľance: Stačí urobiť túto vec a už sa nikdy nebudú lepiť!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie šúľance: Stačí urobiť túto vec a už sa nikdy nebudú lepiť!
Výborný piatkový obed, ktorým potešíte celú rodinu. Vyberte si z našej sladkej ponuky overených receptov...
Troch kráľov pohostite šúľancami: Rodinná tradícia v podobe sladkého obeda, u nás nesmú chýbať!
Troch kráľov pohostite šúľancami: Rodinná tradícia v podobe sladkého obeda, u nás nesmú chýbať!
Na Troch kráľov už máme všetci sladkého akurát dosť. Ale čo tak obzrieť sa do minulosti, kedy gazdinky...