Gratinované zemiaky
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
ml
mlieko
250
ml
smotana
150
g
ementál
120
g
údený losos
1
kg
zemiaky
1
ks
cibuľa
1/2
zväzok
petržlenová vňať
trochu
muškátový oriešok
trochu
korenie
podľa chuti
soľ
maslo na vymastenie
postup
1.
Na tenké plátky pokrájame zemiaky. Mlieko so smotanou a pretlačeným cesnakom privedieme do varu, vložíme zemiaky a krátko povaríme.
2.
Ochutíme muškátovým orieškom, korením, soľou a vmiešame pokrájanú cibuľu, údený losos a nasekanú petržlenovú vňať. Premiestníme do zapekacej misky vymastenej maslom, posypeme syrom a zapekáme približne 40 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.