Zeler zapečený so syrom
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
zeler
100
g
maslo
150
g
strúhanka
150
g
tvrdý syr
3
ks
vajce
2
ks
vaječný žĺtok
1
dl
sladká smotana
4
ks
rajčina
1
hrsť
petržlenová vňať
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
postup
1.
Zeler očistíme, umyjeme a uvaríme v slanej vode do polomäkka. Nakrájame ho na plátky.
2.
Pekáč vymastíme, vysypeme strúhankou a na dno uložíme vrstvu nakrájaného zeleru. Posypeme ho vrstvou strúhanky, ktorú sme predtým opražili na masle.
3.
Na to dáme vrstvu strúhaného syra, potom vrstvu plátkov zeleru, nasypeme na ňu opäť vrstvu strúhaného syra, na to naukladáme kolieska nakrájaných natvrdo uvarených vajec, ktoré posypeme petržlenovou vňaťou. Na to naukladáme kúsky rajčín.
4.
Zalejeme sladkú smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali dva žĺtky. Osolíme, okoreníme a pečieme v mierne teplej rúre asi 30 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.