Pridať recept

Zeler zapečený so syrom

ingrediencie

2 ks
zeler
100 g
maslo
150 g
strúhanka
150 g
tvrdý syr
3 ks
vajce
2 ks
vaječný žĺtok
1 dl
sladká smotana
4 ks
rajčina
1 hrsť
petržlenová vňať
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

postup

1.
Zeler očistíme, umyjeme a uvaríme v slanej vode do polomäkka. Nakrájame ho na plátky.
 
2.
Pekáč vymastíme, vysypeme strúhankou a na dno uložíme vrstvu nakrájaného zeleru. Posypeme ho vrstvou strúhanky, ktorú sme predtým opražili na masle.
3.
Na to dáme vrstvu strúhaného syra, potom vrstvu plátkov zeleru, nasypeme na ňu opäť vrstvu strúhaného syra, na to naukladáme kolieska nakrájaných natvrdo uvarených vajec, ktoré posypeme petržlenovou vňaťou. Na to naukladáme kúsky rajčín.
4.
Zalejeme sladkú smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali dva žĺtky. Osolíme, okoreníme a pečieme v mierne teplej rúre asi 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.